خوانین ایل بیرانوند

ساخت وبلاگ
خوانین بیرانوند از مهمترین ایلات ساکن در لرستان ایل بیرانوند می‌باشد که در تاریخ لرستان نقش بسیار مهمی را ایفا کرده‌است شاید بتوان این‌گونه گفت که مهمترین ایل که در لرستان نقشی فعال داشته ایل بیرانوند است؛ که ویلسون ایل بیرانوند را قوی‌ترین ایل لرستان برمی‌شمارد. خوانین اصلی لرستان از ایل بیرانوند بودند که مهمترین آن‌ها خوانین زکی خان می‌باشند تا دوره کریم خان زند خوانین بیرانونداز طایفه کَر انتخاب می‌شد ولی در این زمان خوانین شمسین یا میرزامه که داماد کریم خان زند گردیدند. بر طایفه کر تسلط یافتند و در نتیجه میرزا احمد به لقب خانی ایل بیرانوند دست یافت بعد از این خوانین بیرانوند به گونه‌ای دیگر تقسیم شدند.و با توجه به جمعیت بالای ایل بیرانوند و قدرت آنان خوانین ایل بیرانوند بر لرستان تسلط داشتند. از میرزا محمد ۴ فرزند به اسامی زیر باقی ماند:

پسر زکی خان حسین علیخانی(نوه میرزا محمد) (حاج علیخان؛نظر علی خان؛باباخان؛اسدخان؛حیدرخان؛رستم خان؛طهماسب خان؛خسرو خان؛شفیع خان)

مراد خان (جد خوانین مرادی که شامل ملک احمد خان، زین العابدین خان، سهراب خان، حسین خان، علی نقی خان، سعید خان سرتیپ، حاج سلطان، که این اشخاص نایب الحکومه ومسیول گردآوری مالیات لرستان و دارای ارتش بودند)

زکی خان (جد خوانین زینبی که تا سال ۱۳۰۲ بر قسمت اعظمی از لرستان حکومت داشتند. غلامعلی خان (امیر همایون) وعلی مردان خان (امیر اعظم) از این دسته‌اند)

فرضالی (جد خوانین عزیز خانی"شجاعی")
علی محمد خان (جد خوانین علی محمدی این تیره در سال ل ۱۳۰۲ از رضا شاه لقب سپهوند) و عده ای از آنها در اواخر زندیه و اوایل قاجار به روستاهایی در حوالی سامن(روستای کهکدان) و اشترینان تبعید گردیدند.

اقتدار و قدرت بیرانوند...
ما را در سایت اقتدار و قدرت بیرانوند دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : davoodjamshidi بازدید : 225 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 8:56